Mafia uhkaa suositun kirjailijan henkeä Italiassa

Italian poliisi selvittää epäilyjä, joiden mukaan mafia suunnittelee murhaavansa kirjailija Roberto Savianon. Poliisin tiedonantajan mukaan Napolin alueen mafia Camorra haluaa kirjailijan hengiltä jouluun mennessä.

kulttuuri

Saviano sai Camorran vihat niskoilleen kaksi vuotta sitten julkaistulla dokumenttiromaanillaan Gomorra (suom. Gomorra. Mafian valtakunta).

Camorran toimia ja valtaa kartoittavaa kirjaa on myyty Italiassa 1,2 miljoonaa kappaletta ja se on käännetty jo 42 kielelle. Kirjan pohjalta on valmistunut Italiassa myös samanniminen elokuva, joka voitti tämän vuoden Cannesin filmijuhlien Kultaisen palmun ja on Italian ehdokas ulkomaisen Oscarin saajaksi.

Toimittajana aiemmin työskennellyt Saviano tutki Etelä-Italian mafiaa kirjaa varten vuoden ajan, tehden välillä hanttihommia paikallisille mafiapäälliköille.

Saviano on piileskellyt kirjan ilmestymisen jälkeen ja maan sisäministeriö on myöntänyt hänelle ympärivuorokautisen poliisivartion. Maanantaina radiohaastattelun antanut Saviano sanoo mafian pelkäävän hänen sijaansa kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat lukeneet kirjan.

Lähteet: Reuters