Espoon kaupungilla miljoonia Kaupthingissa

Espoon kaupungilla on islantilaisessa Kaupthing-pankissa 15 miljoonan euron talletus, jota se ei ole pystynyt nostamaan pankin toiminnan keskeyttämisen vuoksi.

talous

Rahoitustarkastus keskeytti Kaupthingin toiminnan Suomessa viikko sitten pankin emoyhtiön kansallistamisen jälkeen. Espoon 15 miljoonan euron määräaikaistalletus oli määrä suorittaa kaupungille takaisin talletuksen eräpäivänä viime maanantaina.

Espoon kaupunki kertoo tiedotteessaan, että se huolehtii talletuksen palauttamisen viivästymisestä huolimatta kaikista rahallisista velvoitteistaan. Se vahvistaa myös, ettei se ole asiakkaana muissa islantilaisomisteisissa pankeissa.

Espoon kaupungin viestintäjohtajan Satu Tyry-Salon mukaan kaupunki joutuu nyt odottamaan passiivisesti Rahoitustarkastuksen selvityksen valmistumista Kaupthingin tilanteesta. Toistaiseksi kaupungilla ei ole mitään tietoa talletuksensa palautuksesta.

- Iso summahan se on, mutta se pitää suhteuttaa siihen, että kaupungilla on kassavaroja 100 miljoonaa euroa ja sijoitusvarallisuus kaikkiaan 630 miljoonaa euroa, johon kassavaratkin sisältyvät. Tässähän sijoitettiin kassavaroja, joiden määrä vaihtuu päivittäin, Tyry-Salo kertoi YLE Uutisille.

Espoossa laaditaan parhaillaan kaupungin ensi vuoden talousarviota, joka on määrä julkistaa 3. marraskuuta. Budjetin loppusumma on noin 1,5 miljardia euroa. Espoon mukaan kaupungin sijoitustuotoilla ei ole merkitystä talousarvion laadintaan.

Lähteet: YLE Uutiset