1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Entinen ulkoministeri Colin Powell kannattaa Obamaa

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Colin Powell ilmoittaa kannattavansa demokraattien ehdokasta Barack Obamaa seuraavaksi presidentiksi.

Ulkomaat

Powell ilmoitti kannastaan amerikkalaisen tv-yhtiön NBC:n "Meet the Press" -ohjelmassa. Powell kuvasi Barack Obamaa muutoksen mieheksi, Powellin mielestä Yhdysvallat tarvitsee nyt johtajakseen uuden sukupolven edustajan. Powell perusteli valintaansa Obaman kyvyllä innostaa ja yhdistää kaikki yhdysvaltalaiset ikään ja taustaan katsomatta. Powellin mukaan Obama on osoittanut omaavansa kyvyt tulla erinomaiseksi presidentiksi. McCain ei yllättynyt Powell antoi tunnustusta myös oman puolueensa eli republikaanien John McCainille, mutta sanoi McCainin haparoineen Yhdysvaltain talouskriisin hoitamisessa. Powell sanoi myös McCainin varapresidenttivalinnan huolestuttaneen häntä, sillä Powellin mukaan Sarah Palin ei ole valmis presidentiksi, mikä herätti hänen mielessään kysymyksiä McCainin arvostelukyvystä. Powell itse toimi ulkoministerinä republikaanipresidentti George Bushin ensimmäisellä kaudella vuosina 2001 - 2005.

McCain ennätti ilmoittamaan, ettei hän ole hämmästynyt siitä, että Powell tukee Obamaa. McCain muistuttaa, että häntä tukevat neljä muuta entistä ulkoministeriä ja joukko entisiä ja nykyisiä sotilasjohtajia.

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Lue seuraavaksi