Elmu "palkitsi" graffitikampanjan

Elävän musiikin säätiö on luovuttanut tämänvuotisen Elmu-palkintonsa Facesin Irak-festivaalille. Säätiö antoi 2 000 euron kannustusapurahan Etnokult-järjestölle, joka valmistelee Irakin Kurdistaniin monikulttuurista festivaalia ensi vuodeksi. Hyvää halvalla -apurahoilla muistettiin sen sijaan Stop töhryille -kampanjaa ja Helsingin Musiikkitaloa.

viihde

1,68 euron Hyvää halvalla -tunnustus myönnetään tapahtumille, jotka käyttävät julkisia varoja paljon ja turhaan. Helsingin kaupungin graffitien vastaisen kampanjan ansioituminen ei Elmun mukaan kaipaa perusteluja. Musiikkitalo saa puolentoista euron kohdennetun avustuksen äänentoistolaitteisiin, koska "maan parhaan konserttisalin äänentoistolaitteiston hankinnasta on luovuttu".

Elmu-säätiön mukaan Faces-etnofestivaalin Irak-projekti on hieno esimerkki siitä, mitä mahdollisuuksia luja tahto, kirkas visio ja hyvä musiikki saavat aikaan. Faces of Kurdistan -festari on suunnitteilla syksyksi 2009.

Ansioituneen heavy- tai rock-toimijan Somnium-stipendi meni DJ Klaus Flamingille. Kitaristi Teemu Raimorannan muistorahasto palkitsi Flemingin väsymättömästä ja kuviakumartelemattomasta työstä metallimusiikin esiintuojana.

Elmu jakoi apurahoja 6 000 eurolla Musiikki ja Media -messujen yhteydessä Tampereella.

Lähteet: YLE Uutiset