Maa järisi voimakkaasti eri puolilla maailmaa

Maa on järissyt voimakkaasti eri puolilla maailmaa sunnuntaiaamun aikana. Maanjäristykset ovat koetelleet Afganistania, Indonesiaa ja Kalifornian osavaltiota Yhdysvalloissa. Järistysten ei kuitenkaan tiedetä vaatineen uhreja.

Ulkomaat

Ensimmäinen järistyksistä tapahtui Afganistanissa, jossa noin kahdeksalta Suomen aikaa sattunut järistys oli voimakkuudeltaan 5,6 Richterin asteikolla.

Järistyksen keskus oli Luoteis-Afganistanissa Badakhshanin maakunnassa, mutta järistys tuntui myös 200 kilometrin päässä sijaitsevassa maan pääkaupungissa Kabulissa. Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen järistyksessä.

Indonesiassa puolestaan voimakkuudeltaan 6,4 Richterin asteikolla ollut järistys koetteli Sulawesin saarta tuntia myöhemmin. Vahingoilta kuitenkin vältyttiin eikä tsunamivaroitusta annettu.

Maanjäristykset ovat koetelleet myös Kalifornian osavaltiota Yhdysvalloissa. Ensimmäinen kahdesta järistyksestä sattui lähellä Petrolian kaupunkia ja toinen lähellä Fort Rossin historiallista kylää. Voimakkuudeltaan 5,1:n ja 4,1 Richterin asteikolla olleiden järistysten ei ole kerrottu aiheuttaneen vahinkoja.

AFP, Reuters,

Lähteet: YLE Uutiset