"Lordilla pitkä matka muiden suomalaisbändien menestykseen maailmalla" (video)

Keskiviikkona uuden albuminsa julkaissut hirviöyhtye Lordi sanoo, että heillä on vielä pitkä matka muiden suomalaisbändien kaltaiseen menestykseen maailmalla. Suomessa yhtye on ollut viime aikoina otsikoissa mm. taloudellisten tappioidensa takia. Mr. Lordin mukaan yhtyeellä ja suomalaismedialla on viha-rakkaus -suhde.

viihde

Vuoden 2006 Euroviisuvoiton jälkeen kiireinen Lordi on muun muassa keikkaillut ahkerasti Yhdysvalloissa. Bändi suuntaa valtameren taakse keikkakiertueelle jälleen ensi viikolla uuden Deadache-albuminsa myötä. Lordi nähdään myös suositussa Conan O'Brienin talk showssa. Mr. Lordin mukaan esiintyminen on yhtyeelle merkittävä asia.

- Onhan se iso juttu. Mutta täytyy pitää kuitenkin jalat maassa ja muistaa, että se on vain yksi tv-ohjelma. Ennen kuin kukaan ehtii taas sanoa, että nyt on taas Amerikka valloitettu.

Mr. Lordin mielestä heidän menestyksensä Yhdysvalloissa on vielä pientä verrattuna muihin suomalaisyhtyeisiin.

- Se vaatii vuosien työn, että päästään siihen mihin esimerkiksi HIM ja Children of Bodom ovat päässeet. Me olemme valovuosien päässä siitä, missä he ovat tällä hetkellä. Kyllä meidän tarumme on vasta alussa. Eihän meiltä ole tullut vasta kuin neljä levyä, Mr Lordi sanoo.

Suomessa otsikoissa on vuoden aikana ollut Lordi-elokuva Dark Florsin kehno menestys elokuvateattereissa sekä Lordi Enterprises-yhtiön tappiot. Lordin mukaan tappiot ovat johtuneet itse kustannetusta Ozzfest-kiertueesta. Mr. Lordia suomalaismedian käytös on toisinaan pänninyt.

- Se on tietenkin ihan kiinni siitä, miten näitä asioita halutaan uutisoida tai miten niistä halutaan piikitellä. Meillä on suomalaismedian kanssa välillä sellainen viha-rakkaus -suhde. Niin kuin hyvässä suhteessa aina.

Lähteet: YLE Uutiset