Uhkauksia Indonesiassa teloituksien edellä

Ääri-islamistit uhkaavat kostaa Balin iskuista tuomittujen teloituksen. Indonesian poliisi tutkii uhkauksia tappaa maan presidentti.

Ulkomaat

Internetiin ilmaantui tiistaina uhkaus, jonka mukaan Indonesian presidentti, varapresidentti ja hallituksen jäseniä surmataan, mikäli Balin pommi-iskuista tuomitut kolme miestä teloitetaan.

Uhkauksessa oli tuomittujen itsensä nimet alla. Poliisi kuitenkin sanoo, etteivät he ole voineet tehdä uhkakirjettä, koska he ovat tarkoin vartoidussa vankilassa odottamassa teloitustaan.

Teloitus käytäntöön lähipäivinä Balin pommi-iskuista tuomitut kolme islamistitaistelijaa aiotaan teloittaa näinä päivinä. Miehet on tuomittu Balilla vuonna 2002 yökerhoihin tehdyistä pommi-iskuista, joissa kuoli 202 ihmistä. Uhrien joukossa oli 88 australialaista ja seitsemän yhdysvaltalaista. Myös Jakartassa olevia Yhdysvaltojen ja Australian suurlähetystöjä on uhattu pommi-iskulla, mikäli aiottu teloitus pannaan toimeen. Poliisi sai uhkauksen tekstiviestinä puhelimeensa. Suurlähetystöistä ei kuitenkaan löytynyt pommia. Poliisi tutkii molempia uhkauksia. Australia ja USA varoittaneet matkailijoitaan

Australia on varoittanut kansalaisiaan matkustamasta Indonesiaan näinä päivinä. Myös Yhdysvallat kehotti kansalaisiaan "pitämään matalaa profiilia", jos he matkustavat Indonesiassa.

Indonesia on kiristänyt turvajärjestelyjään pelätessään ääri-islamistien kostoiskuja.

Lähteet: Reuters, AFP