MTV-gaala palkitsi lähinnä amerikkalaispoppareita

Yhdysvaltalaiset pop-tähdet ovat vieneet pääosan palkinnoista MTV Europe Music Awards -gaalassa Liverpoolissa. Myös Yhdysvaltojen uusi presidentti Barack Obama oli vahvasti esillä artistien puheissa - ja vaatteissa.

Skandaalien ryvettämä Britney Spears sekä rock-bändi 30 Seconds to Mars saivat kaksi palkintoa kumpikin. Brittiartistit, kuten Duffy ja Coldplay joutuivat lähtemään kotiin tyhjin käsin, vaikka olivat ehdolla kolmessa sarjassa. Sir Paul McCartney kuitenkin palkittiin elämäntyöstään.

Monet artistit, kuten McCartney, muistivat onnitella ja ylistää Yhdysvaltain vastavalittua presidenttiä Barack Obamaa. Myös tilaisuuden juontanut Katy Perry arveli, että Obaman myötä Eurooppa voi viimein alkaa rakastaa Amerikkaa.

Rick Astley kaikkien aikojen artisti

MTV:n EMA-voittajat valitaan yleisöäänestyksen perusteella. Siten esimerkiksi kaikkien aikojen parhaan esiintyjän pysti meni todelliselle yllätysvoittajalle, 80-luvun laulajasuuruudelle Rick Astleylle. Hän peittosi sarjassa mm. U2:n, Britney Spearsin sekä Green Dayn. Syyksi epäillään "rickrollaukseksi" kutsuttua internet-ilmiötä.

Vuoden parhaan live-esiintyjän pystin vei Tokio Hotel ennen Metallicaa, Foo Fightersia ja Linkin Parkia.

MTV Europe Music Awards -gaala järjestettiin 15. kerran.