Nordea epäilee satojen luottokorttien kopiointia

Nordea epäilee, että satojen asiakkaiden luottokortteja on kopioitu ulkomailla. Pankin mukaan korttien väärinkäytöksiä ei ole tiedossa. Nordea on jo lähettänyt asiakkailleen kirjeitä, joissa kehotetaan hakemaan pankista uusi luottokortti, koska korttitietoja on saattanut joutua vääriin käsiin.

Kotimaa

Nordean Kortit-yksikön johtajan Markku Siitosen mukaan kyseessä on varotoimenpide. Siitonen sanoo, ettei pankin tiedossa ole varsinaisia väärinkäytöksiä.

Siitonen huomauttaa, että pankin asiakkaat eivät missään tapauksessa ole vastuussa mahdollisista väärinkäytöksistä tilillään.

Myös Sampo Pankki on sulkenut varotoimenpiteenä noin 200 asiakkaansa Mastercard-kortit. Kortit on suljettu viime viikon aikana.

Sampo Pankin viestintäjohtajan Timo J. Anttilan mukaan asiakkaille on ilmoitettu asiasta ja heille on tilattu uudet kortit.

Siitosen mukaan myös Nordeassa on kyse muutamista sadoista tapauksista.

- Tämä on kuitenkin meille aika suuri mittakaava, Siitonen sanoo.

Nordea on lähettänyt asiakkailleen kirjeitä, joissa kehotetaan hakemaan pankista uusi luottokortti, koska korttitietoja on saattanut joutua vääriin käsiin.

Epäilyissä mahdollisten väärinkäytösten kohteiksi joutuneet olivat joko käyttäneet luottokorttiaan matkustaessaan ulkomailla tai maksaneet verkko-ostoksiaan kortilla. Tieto korttien kopiointiepäilyistä tuli Mastercardilta.

Nordean korttiongelmista kertoi ensimmäisenä sanomalehti Karjalainen.

Lähteet: YLE Uutiset