1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Sarah Palin ei lannistunut häviöstä

Yhdysvaltain republikaanien varapresidenttiehdokkaana tunnetuksi tullut Sarah Palin on vihjaillut Fox-televisiokanavan haastattelussa osallistumisestaan seuraaviin Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Haastattelussa Palin sanoi tavoittelevansa sopivan tilaisuuden tullen korkeaa virkaa neljän vuoden kuluttua.

Alaskan kuvernööri sanoi tyypilliseen tapaansa kuvainnollisesti, ettei halua kulkea avoimen oven ohi, vaikka ovi olisi hieman luhistunut. Hän haluaa tarttua tilaisuuteen, jos siitä on hyötyä hänen perheelleen, maalleen ja hänelle itselleen.

Haastattelussa 44-vuotias Palin ei kuitenkaan tarkentanut, millaisesta tehtävästä hän olisi tarkalleen ottaen kiinnostunut vuonna 2012.

John McCainin varapresidenttiehdokkaana suuren yleisön tietoisuuteen pompannut Palin on herättänyt ristiriitaisia tunteita niin omiensa kuin demokraattien joukossa.

Foxin haastattelussa Palin muun muassa kieltäytyi puhumasta hänen ja perheensä 150 000 dollarin vaatekuluista vaalikampanjan aikana. Vaatteisiin, asusteisiin ja kampauksiin käytettiin republikaanien saamia yksityisiä kampanja-avustuksia.

Fox-kanavalle antaman haastattelun jälkeen Palinin on kerrottu jatkavan televisioesiintymisiään. Tällä viikolla Palin on haastateltavana ainakin CNN-kanavalla ja NBC-kanavan Today-ohjelmassa. Lisäksi hänen on sanottu osallistuvan republikaanien kokoukseen Floridassa myöhemmin tällä viikolla.