Kajaani aikoo pelialan piilaksoksi

Kajaanin ammattikorkeakoulun uuteen pelilaboratorioon on ladattu kovia odotuksia. Maakuntaan havitellaan pelialan yrityksiä ja Kajaanista on tarkoitus tulla pelialan keskittymä.

Kotimaa
Kaksi ihmistä peliseinän edessä.
YLE

Ammattikorkeakoulun yliopettaja Turo Kilpeläinen muistuttaa, ettei pelaaminen ole enää vain nuorison viihdettä. Peleihin luetaan nyt pelinomaista työskentelyä ja monenkirjavaa simulaatiota.

Pelijoogamatot ja -golfmailat ovat osoituksena siitä, että pelejä voi käyttää myös kansanterveydelle hyödyksi.

- Pyritään siihen suuntaan, että saadaan ihmisiä ylipäätään liikkumaan. Pystytään osoittamaan pelien keinoin, kuinka esimerkiksi vanhuksia pystytään kuntouttamaan, Kilpeläinen kertoo.

Uudet liikunnalliset videopelit, kuten tennis, golf ja jooga, ovat vaatineet tekniikan kehittymisen lisäksi myös uusia ideoita. Niiden syntymistä herutellaan pelaamalla pelejä, ja vieläpä kouluaikana.

- Peli-ideoihin ei pääse kiinni ilman että pelaa paljon, ja se on osa myös opiskeiljoidemme toimintaa. Järjestämme peli-iltoja täällä laboratoriossamme, jossa kuka tahansa opiskelija pystyy pelaamaan ja kokeilemaan, miten nykypelit toimivat käytännössä, Kilpeläinen selittää.

Ammattikorkeakoulu sysää peliopiskelijoita työelämään paitsi opilla, myös muilla avuin.

- Pyrimme kehittämään paikallista yrittäjyyttä sillä tavalla, että pystymme antamaan opiskelijoille ilmaiseksi peliteknologiaa pelimoottorin muodossa. He taas pystyvät käyttään sitä yrityksensä perustamisessa ja eteenpäin viemisessä vaikeilla alkumetreillä.

Lähteet: YLE Uutiset