Rokumentti tavoittelee Joensuussa tuhansia

Viime vuonna rockelokuvafestivaali keräsi yhteensä noin 5000 kävijää ja nyt määrää pyritään kasvattamaan yhä laajemmalla tarjonnalla.

Joensuu
Rokumentti-festivaalin juliste.
Ilari Papinniemi / YLE

Joensuussa torstaina alkavan rockelokuvafestivaalin odotetaan kiinnostavan jälleen tuhansia kävijöitä. Viime vuonna Rokumentti keräsi yhteensä noin 5000 kävijää ja nyt määrää pyritään kasvattamaan yhä laajemmalla tarjonnalla.

Tarjolla on muun muassa kaksi konserttia, joissa esiintyvät esimerkiksi yhtyeet Hanoi Rocks, Apulanta ja CMX. Vaikka musiikkipuoli on kasvanut, Popmuusikoiden mielestä Rokumentti on edelleen elokuvatapahtuma.

- Pidämme tätä elokuvapuolta vahvasti pääasiana, mutta haluamme myös että tapahtuu muuallakin kaupungissa eri klubeilla. Toivomme myös, että eri toimijoita olisi toiminnassa mukana meidän lisäksemme. Tavoitteena on, että Rokumentista tulisi ikään kuin pitkitetty Joen yö, kertoo Rokumentin tuottaja Petri Varis.

Nelisenkymmentä rockelokuvaa tarjoaa puolestaan kattauksen musiikin alakulttuureista. Esillä on mm. norjalaista raskasta metallimusiikkia ja brasilialaista reggaeta.

Joensuun Popmuusikoiden järjestämä Rokumentti on nelipäiväinen.