1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Mikko Kuparisen elokuva menestyi Tallinnassa

Ohjaaja Mikko Kuparisen lyhytelokuva Totuus vai tehtävä on valittu parhaaksi fiktioelokuvaksi Tallinnan Sleepwalkers-festivaalin opiskelijasarjassa. Elokuva on Kuparisen lopputyö Taideteollisesta korkeakoulusta.

Opiskelijaelokuvien kilpasarjan tuomariston mukaan kommunikaation puute on yleismaailmallinen ilmiö, jonka suomalaiset jostain syystä ymmärtävät muita paremmin.

Sleepwalkers-festivaalin pääpalkinnon sai Reto Caffi elokuvastaan On the Line, joka tuomariston mukaan on syyllisyyttä ja kansalaisrohketutta tarkasteleva mestariteos. Parhaan dokumentin palkinnon sai Olga Popova rakkautta ja pelkoa käsittelevästä dokumentistaan In the Theme.

Tänä vuonna yhdeksättä kertaa järjestetty Sleepwalkers on kansainvälisiin opiskelijaelokuviin ja virolaisiin lyhytelokuviin keskittynyt festivaali. Opiskelijaelokuvien kilpasarjan elokuvat valittiin 500 ehdokkaan joukosta.

Mikko Kuparinen ohjaa seuraavaksi tv-version Kristian Smedsin teatteriteoksesta Tuntematon sotilas. Tv-elokuva perustuu teoksen kahteen esitykseen Kansallisteatterissa. Se nähdään YLE Teemalla lauantaina 7. helmikuuta.