1. yle.fi
  2. Uutiset

Kiista morsiamen neitsyydestä jatkuu Ranskassa

Ranskassa kiista neitsyyden merkityksestä avioliiton solmimisessa jatkuu. Vetoomustuomioistuin on kumonnut aiemman oikeuden päätöksen, joka mitätöi avioliiton, koska morsian ei ollut neitsyt.

Ulkomaat

Sekä morsian että sulhanen olivat tyytyväisiä aikaisempaan oikeuden päätökseen, eivätkä olisi halunneet viedä asiaa korkeampiin oikeusasteisiin.

Viime huhtikuussa pariskunta sai oikeudelta päätöksen, joka mitätöi heidän kesällä 2006 solmimansa avioliiton. Syynä oli se, että sulhanen huomasi hääyönä, että morsian ei ollut neitsyt.

Molemmat halusivat avioliiton mitätöimistä, mikä heille myönnettiin Pohjois-Ranskassa sijaitsevan Lillen kaupungin tuomioistuimessa. Pariskunnan nimiä tai uskontokuntaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Oikeuden päätös nosti ihmisoikeuksia ja naisten oikeuksia ajavien ryhmien raivoisat vastalauseet. Ne pitivät päätöstä uskonnollisten fundamentalistien voittona ja vaarallisena ennakkotapauksena.

Myös noin 150 Euroopan parlamentin jäsentä kirjoitti Ranskan islamilaistaustaiselle oikeusministerille Rachida Datille kirjelmän, jossa tuomitsivat päätöksen. Kovan painostuksen jälkeen Dati itse vei tapauksen vetoomustuomioistuimeen, kertoo uutistoimisto AFP.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi