Hyppää sisältöön

Australia-elokuvalla suuret paineet menestyä

Romanttinen seikkailuelokuva Australia on saanut maailmanensi-iltansa tiistaina Sydneyssä. Nicole Kidmanin ja Hugh Jackmanin tähdittämän elokuvan toivotaan piristävän Australian elokuvateollisuutta sekä tuovan maahan lisää matkailijoita.

Nicole Kidman Kuva: Reuters-TV

Australia-elokuvan on ohjannut australialainen Baz Luhrman, jolle ohjaustyö on ensimmäinen seitsemään vuoteen. Australiassa kuvatun ja Tuulen viemää -henkiseksi kuvaillun elokuvan tekeminen on maksanut 120 miljoonaa dollaria ja se on maanosan kallein elokuva koskaan. Muun muassa Moulin Rouge -elokuvan ohjanneen Luhrmanin kerrotaan saaneen elokuvan leikkauksen valmiiksi vasta kaksi päivää ennen sen ensi-iltaa.

Elokuva sijoittuu toiseen maailmansotaan ja siinä Nicole Kidmanin esittämä englantilainen hienostorouva muuttaa Australiaan perittyään sieltä suuren maatilan. Paikan päällä hän kohtaa Hugh Jackmanin esittämän karjatilallisen, jonka kanssa hän ryhtyy pelastamaan tilaansa.

Australiassa elokuvaa on odotettu innolla, mutta paikallisten kriitikoiden mukaan se ei täysin täytä odotuksia. Ensimmäisten arvioiden mukaan elokuva on ylipitkä ja se sortuu esittelemään australialaisia kliseitä vedotakseen turisteihin.

Elokuvan ensi-illan yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa 41-vuotias Nicole Kidman kertoi, ettei tiedä tekeekö enää elokuvia vai keskittyykö hankkimaan lisää lapsia. Laulaja Keith Urbanin kanssa naimisissa oleva Kidman synnytti tytön heinäkuussa. Lisäksi hänellä on kaksi teini-ikäistä lasta, jotka hän adoptoi entisen miehensä Tom Cruisen kanssa.

Australia-elokuvalle on suuret odotukset Yhdysvalloissa, missä se saa ensi-iltansa 26. marraskuuta. Kyseessä on kiitospäiväviikonloppu, joka on vuoden vilkkaimpia viikonloppuja amerikkalaisissa elokuvateattereissa. Suomessa elokuva tulee teattereihin Tapaninpäivänä 26. joulukuuta.