Dokumentaristit Broomfield ja Leacock DocPointiin

Pitkän linjan brittidokumentaristit Nick Broomfield ja Richard Leacock saapuvat DocPointin vieraiksi tammikuussa. DocPoint-festivaali järjestetään vuonna 2009 kahdeksannen kerran Helsingissä.

kulttuuri

Nick Broomfieldin retrospektiivi on dokumenttielokuvafestivaalin ohjelmistossa. Ohjaaja myös luennoi työtavoistaan sekä dokumenteistaan elokuva-alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Broomfieldin osallistuvaa ohjaustyyliä ovat imitoineet vasta 2000-luvulla tunnetuiksi tulleet elokuvantekijät, kuten Morgan Spurlock ja Michael Moore.

Broomfield on keskittynyt 1990-luvulta alkaen kuvaamaan julkisuudenhenkilöiden elämää. Hän on kuvannut muun muassa sarjamurhaaja Aileen Wuornosta, rap-artisteja Tupac Shakuria ja Christopher Wallacea sekä Etelä-Afrikan uusnatsijohtaja Eugène Terre'Blanchea.

Broomfieldin lisäksi DocPoint saa vieraakseen yhden Cinéma vérité -tyylin luojista, Richard Leacockin sekä Valerie Lalonden, joka on hänen työparinsa ja vaimonsa. Cinéma vérité, toiselta nimeltään Direct Cinema, on todenmukaisuuteen pyrkivä suuntaus. DocPoint kokoaa vieraansa kunniaksi tribuutti-sarjan Leacockin dokumenttielokuvista.

Lähteet: YLE Uutiset