1. yle.fi
  2. Uutiset

Apocalyptica menestyy Yhdysvalloissa

Apocalyptican I Don't Care -single on noussut amerikkalaisten rockradioiden suosikiksi. Yhdysvalloissa 300 rockradion soitetuimpien listalla Apocalyptica peittosi muun muassa esikuvansa Metallican ja AC/DC:n. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisbändi nousee kyseisen listan ykköseksi. USA:n virallisella rock-singlelistalla sellorokkarit puolestaan paransivat sijoitustaan kolmanneksi.

viihde

Samalla Apocalyptica on ensimmäinen eurooppalainen yhtye, joka on päässyt BDS ja Mediabasen Active Rock -listakärkeen 2000-luvulla. Lista mittaa noin 300 yhdysvaltalaisen rockradion soitetuimmat kappaleet. Bändi menestyi myös Alternative Rock -listalla, jossa I Dont Care featuring Adam Gontier on sijalla kolme.

Billboardin Hot Modern Rock Tracks -listalla Apocalyptican I Don't Care on tällä viikolla kolmantena. Aiemmin tänä vuonna yhtyeen ensimmäinen single I'm Not Jesus nousi saman listan sijalle kuusi.

Apocalyptican uusin albumi Worlds Collide julkaistiin Pohjois-Amerikassa huhtikuussa. Bändi on tehnyt tämän vuoden aikana jo neljä Pohjois-Amerikan kiertuetta. Klubikeikkojen ja radiofestivaalien lisäksi yhtye on soittanut muun muassa Ozzfestin päälavalla. Yhtye kiertää Pohjois-Amerikan ohella Etelä-Amerikkassa, Aasiassa ja Euroopassa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi