Armeijan maastopukujen kehittäjä konkurssiin

Työvaatekankaita valmistavan Finlayson Forssan norjalainen omistaja on päättänyt hakea yhtiön konkurssiin. Yhtiöllä on Forssassa 94 työntekijää ja Ikaalisissa 25. Finlayson Forssa on yrittänyt saada lisärahoitusta, mutta talouskriisin kiristämiltä markkinoilta rahaa ei ole saatu.

talous
Hitsari Finlayson Forssan vaatetuksessa
Hitsari Finlayson Forssan vaatetuksessaYLE

Finlayson Forssan mukaan yhtiön tilauskanta on heikentynyt merkittävästi kuluvan vuoden aikana.

Suomen Puolustusvoimat on ollut perinteisesti Finlayson Forssan suurin asiakas. Forssassa kehitettiin ja valmistettiin Suomen armeijan maastopukukankaita vuosikymmenien ajan, mutta nykyään maastokangas valmistetaan Aasiassa.

Yhtiön mukaan sen vaikeudut juontavat tekstiilialan yleisestä kehityksestä. Suuri osa eurooppalaista teollisuutta on kymmenen viime vuoden aikana siirtynyt Aasiaan, ja Finlayson Forssankin suuret kansainväliset asiakkaat ovat siirtäneet vaatteenvalmistuksensa Kaukoitään.

Kehitysohjelma jäi kesken

Vuonna 2006 Finlayson Forssalle tehtiin kehitysohjelma, jonka tavoitteina olivat muovitehtaan lopettaminen, keskittyminen vaativimpiin tuotteisiin Forssassa ja halvempien tuotteiden valmistaminen Kaukoidässä. Tavoitteena oli palauttaa toiminnan kannattavuus vuonna 2009.

Yhtiön mukaan pesänhoitaja Sakari Sorri selvittää vaihtoehtoisia ratkaisuja toiminnan jatkamiselle.

Lähteet: YLE Uutiset