1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mannerheim-ristin ritari Pentti Iisalo haudattiin kunnianosoituksin

Mannerheim-ristin ritari Pentti Iisalo on siunattu Lahdessa lauantaina. Hautaus tapahtui sotilaallisin kunnianosoituksin.

Kotimaan uutiset

Vainajan siunasi kenttäpiispa Hannu Niskanen. Puolustusvoimien ja valtion edustajina seppeleen laskivat komentaja, amiraali Juhani Kaskeala ja puolustusministeri Jyri Häkämies. Hämeen rykmentti vastasi kunniavartiosta sekä siunaustilaisuudessa että hautausmaalla.

Siunaustilaisuus alkoi Ristinkirkossa kello 11, jonka päätyttyä surusaatto matkasi kirkolta Mytäjäisten risteyksen kautta Levon hautausmaalle. Poliisi turvasi saattueen esteettömän kulun.

Mannerheim-ristin ritari Pentti Iisalo menehtyi sairauskohtaukseen lokakuun lopussa 88-vuotiaana. Iisalolle myönnettiin toisen luokan Mannerheim-risti vuonna 1941. Hän toimi useita vuosia Mannerheim-ristin ritarien säätiön valtuuskunnassa.

Viime vuodet hän myös saapui ensimmäisenä kutsuvieraana presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle ja johti juhlaan osallistuvia Mannerheimin ristin ritareita. Siviiliammatiltaan Iisalo oli metsänhoitaja.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi