Vasemmistoliitto nimesi eurovaaliehdokkaita

Vasemmistoliiton Helsingissä koolla ollut puoluevaltuusto nimesi sunnuntaina 12 eurovaaliehdokasta. Nyt nimettyjen joukossa on muun muassa kansanedustaja Minna Sirnö sekä kuvataiteilija Kiba Lumberg.

talous
Vasemmistoliiton eurovaaliehdokkaat
YLE

Vasemmistoliitto aikoo asettaa 20 ehdokasta kesäkuun eurovaaleihin, loput ehdokkaat nimetään myöhemmin talvella. Vasemmistoliitto tavoittelee europarlamentista kahta paikkaa.

Tavoite on vähintäänkin haasteellinen, sillä puolueen ainoa euroedustaja Esko Seppänen ei enää ole ehdolla. Myös Suomen paikkaluku europarlamentissa vähenee yhdellä.

Puoluesihteeri Sirpa Puhakan mukaan Vasemmistoliiton vaalibudjetti on noin 300 000 euroa. Sen lisäksi ehdokkaat rahoittavat itse omia kampanjoitaan.

Vasemmisto kannattaa kattoa vaalirahoitukselle

Vasemmistoliitto ajaa myös vaalirahoituskattoa, joka hillitsisi kampanjakulujen paisumista. Keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen esittämä ajatus vaalimainonnan kieltämisestä televisiossa ei saa Vasemmistoliitossa kannatusta.

Puhakan mukaan fiksumpi ratkaisu on kampanjakatto. Myöskään puheenjohtaja Martti Korhosen mukaan vaalirahoitusongelma ei ratkea tv-mainonnan kieltämisellä.

- Keskustalta yleensä tulee kovin yksinkertaisia ratkaisuja kaksinkertaisiin ongelmiin, Korhonen laukoo.

Lähteet: YLE Uutiset