Skanska vähentää Suomesta jopa 600 työntekijää

Rakennusyhtiö Skanska aikoo vähentää tämän ja ensi vuoden aikana jopa 600 työntekijää. Yhtiön mukaan Suomen työmailta lähtee enimmillään 150 toimihenkilöä ja noin 450 työntekijää.

talous
Rakennusmiesten ja rakennustelineen siluetti.
Mika Kanerva

Skanskan mukaan talouden näkymät ovat synkentyneet syksyn aikana niin nopeasti, ettei töitä enää riitä kaikille.

- Arvioimme ensi vuoden liikevaihtomme pienenevän noin 15 prosentilla, minkä vuoksi joudumme leikkaamaan myös kulujamme vastaavasti, sanoo Skanskan toimitusjohtaja Juha Hetemäki.

Asuntokauppa hidastunut eniten

Ensimmäisenä yhtiö käynnistää yt-neuvottelut asuntoprojektikehitykseen keskittyvässä Skanska Kodit Oy:ssä, johon asuntokaupan hidastuminen on vaikuttanut Skanskan toiminnoista eniten.

Yhtiön mukaan henkilöstövähennykset toteutetaan sekä irtisanomisina että lomautuksina, ja osa niistä voidaan hoitaa eläkejärjestelyin.

Skanska työllistää Suomessa kokonaisuudessaan lähes 3000 henkilöä.

Vähennyksiä myös Ruotsissa ja Norjassa

Skanska-konserni vähentää Suomen lisäksi väkeä myös muissa Pohjoismaissa. Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa yhtiö aikoo leikata yhteensä 3 400 työpaikkaa. Ruotsissa vähennystarve on 2000. Pohjoismaissa Skanska työllistää 20 500 henkeä.

Kaikenkaikkiaan Skanskan palveluksessa on 60 000 henkilöä Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin.

Lähteet: YLE Uutiset