Etyj-kokouksessa Marimekon liinat ja Amican ruokaa

Joulukuun alussa Helsingissä järjestettävä Etyj-ulkoministerikokous on laajin Suomessa koskaan järjestetty kansainvälinen kokous. Messukeskuksessa joulukuun 4. ja 5. päivä pidettävään tapaamiseen odotetaan noin 50 ministeriä.

Kotimaa

Median edustajia on tulossa paikalle noin 250. Itse kokouksen toteutuksesta vastaa ulkoministeriö ja turvallisuudesta ovat vastuussa sisä- ja puolustusministeriöt. Valtavaa näkyvyyttä halutaan hyödyntää näyttämällä osallistujille ja lehdistölle suomalaista osaamista erityisesti logistiikan, tietoliikenteen, tietoturvallisuuden ja designin suhteen.

Yhteistyökumppaneita tietoturvaan ja sisustukseen

Kokouksen järjestelyssä on mukana myös useita yrityskumppaneita. Marimekko sisustaa ja somistaa Messukeskuksen ja MTK koristaa kokouspaikan ja pihan suomalaisilla kuusilla.

F-Secure hoitaa tietoturvaratkaisut delegaatti- ja lehdistötiloissa ja Blancco puhdistaa tietokoneiden kiintolevyt.

MEK järjestää kokouksen aikana Suomi-promootiota, ja ministereiden sekä valtuuskuntien lahjat tulevat Suunnolta.

Julkisissa HKL:n kulkuvälineissa kokousvieraat ja toimittajat matkustavat ilmaiseksi.

Ruokaa Amicalta

Messukeskuksen ruokailut hoitaa yksinoikeudella Fazer Amica, joten myös kokousvieraiden ruoat tulevat sieltä.

Ministerilounaan menua on muutettu ja vaihdettu useita kertoja eikä sen sisältöä haluta etukäteen paljastaa. Lounaalla yhdistellään kuitenkin innovatiivista kotimaista ruokakulttuuria vuodenajan herkkuihin.

Helsingin kaupunki järjestää joulukuun 4. päivänä vastaanoton yli tuhannelle kokousvieraalle. Samaan aikaan kokoukseen osallistuvat ministerit nauttivat Presidentti Tarja Halosen isännöimästä juhlaillallisesta Finlandia-talolla.

Lähteet: YLE Uutiset