1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Savonlinnasalin ohjelmisto hupenee ensi kesän Oopperajuhlilla

Savonlinnasali on menettämässä jalansijaansa yhtenä Savonlinnan Oopperajuhlien merkittävimmistä näyttämöistä. Juhlien lastenohjelmistoon kuuluva Seitsemän koiraveljestä siirretään ensi kesänä esitettäväksi Olavinlinnassa.

Vuonna 2002 valmistuneen kokous- ja konserttitalon toimitusjohtaja Taneli Tuomaala myöntää, että koiraveljesten menettäminen on Savonlinnasalille kielteinen asia. Hän arvelee lastenoopperan siirtämisen syynä olevan kuitenkin esityksen kannattavuuteen liittyvät tekijät.

Savonlinnasalia ei kuitenkaan aiota jättää tyhjilleen heinäkuun huippusesongin ajaksi. Tuomaala kertoo, että suunnitteilla on Saimaa Summit -päättäjäfoorumien sarja, jossa käsitellään kolmen viikon aikana kolmea ajankohtaista aihetta.

Toimitusjohtajan mukaan myös salin pienin mutta merkittävä omistaja Oopperajuhlat on vahvasti mukana päättäjäfoorumin suunnittelemisessa.

Savonlinnasalin ohjelmistossa kuullaan ensi vuonna Soile Isokosken, Camilla Nylyndin sekä Oopperajuhlien vuoden taiteilijaksi valitun Eglise Gutiérrezin konsertit sekä ainakin yksi kamarikonsertti.

Seitsemän koiraveljestä esitetään Olavinlinnassa vain kerran, 19. heinäkuuta