1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. kulttuuri

Lastenoopperaa nähdään jatkossakin Savonlinnan oopperajuhlilla

Vuonna 2004 Savonlinnassa aloitettu lastenoopperaperinne oli vaakalaudalla rahoitusongelmien takia. Lastenooppera on tuottanut tappiota kaikkiaan miljoona euroa vuosina 2004 - 2008.

Lastenoopperoiden tuotanto on kallista, eivätkä lipputulot kata kustannuksia, vaikka esitykset ovatkin olleet lähes loppuunmyydyt. Lastenooppera on tuottanut tappiota kaikkiaan miljoona euroa vuosina 2004 - 2008.

Viime kesänä kantaesitetty Markus Fageruddin säveltämä Seitsemän koiraveljestä tavoittelee laajempaa yleisöä tulevana vuonna Olavinlinnan lavalla, kertoo oopperanjohtaja Jan Hultin. Se esitetään vain kerran, 19. heinäkuuta.

- Lastenoopperoista uuden tuotantokauden aloittaa Seitsemän koiraveljestä, koska se on uusin lastenoopperamme, jonka ensi-ilta oli vasta 2008. Haluamme esittää sitä ainakin kaksi vuotta yhteen pötköön.

Koko Savonlinnan oopperajuhlien budjetti on ensi vuonna 8 miljoonaa. Suurin tulonlähde ovat lipputulot, joiden odotetaan ensi vuonna kattavan 65 prosenttia budjetista. Valtion ja kaupungin avustuksen lisäksi rahaa kerätään yritysyhteistyöllä ja lahjoitusohjelmalla.

- Rahoituksessa opetusministeriö ja kaupunki panostavat hiukan lisää, ja lahjoitusohjelmassa on vielä suuri suuri tavoite, joka meidän pitää pystyä täyttämään, toteaa ooperanjohtaja Jan Hultin.

Kesällä 2009 Savonlinna muistaa Maria Callasta

Ensi kesänä Olavinlinnan oopperoilla muistetaan Maria Callasta. Callasin oopperalavadebyytistä tulee kuluneeksi 70 vuotta.

Sisilian Palermosta Savonlinnan oopperajuhlilla vierailee Teatro Massimo, joka esittää mm. Bellinin Puritaanin, Mascagnin Cavalleria rusticanan sekä Leoncavallon Pajatson. Maria Callas lauloi keskeisen naisroolin kaikissa näissä teoksissa.