Uusia asuntolainoja nostettiin neljännes vähemmän

Uusia asuntolainoja nostettiin lokakuussa lähes neljännes vähemmän kuin syyskuussa. Lokakuun aikana nostettiin Suomen Pankin tilaston mukaan uusia asuntolainoja 1,3 miljardia euroa, kun vastaava määrä syyskuussa oli 1,7 miljardia euroa.

talous

Asuntolainakannan vuosikasvu hidastui ja oli lokakuussa 9,8 prosenttia. Uusien nostettujen asuntolainojen keskikorko nousi syyskuusta 0,03 prosenttiyksikköä ja oli lokakuussa 5,52 prosenttia. Rahalaitosten kotitalouksille myöntämien asuntolainojen kanta oli 67,2 miljardia euroa.

Yrityslainakannan vuosikasvu jatkui edelleen. Rahalaitosten yrityksille myöntämien lainojen kanta oli lokakuussa edellisen vuoden vastaavan ajankohdan kantaan verrattuna 20,8 prosenttia suurempi.

Kotitalouksien talletuskanta oli lokakuussa 72,5 miljardia euroa, mikä on 15,0 prosenttia enemmän kuin viime vuoden lokakuussa ja 0,2 miljardia euroa enemmän kuin syyskuussa. Kotitalouksien talletuskannan keskikorko kohosi lokakuussa 3,06 prosenttiin.

Kotitalouksien enintään 2 vuoden määräaikaistalletukset kasvoivat edelleen. Näiden talletusten kanta oli lokakuussa 26,7 miljardia euroa, mikä on 8,8 miljardia euroa enemmän kuin vuosi sitten ja 0,9 miljardia euroa enemmän kuin syyskuussa.

Lähteet: YLE Uutiset