Intia: Mumbain kaikki terroristit pakistanilaisia

Intian apulaissisäministerin Shakeel Ahmadin mukaan kaikki Mumbain terrori-iskujen tekijät olivat pakistanilaisia. Ministeri kertoi asiasta Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle.

Ulkomaat
Luodinreikä peilissä turistien suosimassa Café Leopoldissa, missä kaksi terroristia avasi tulen keskiviikkona 26. marraskuuta.
Luodinreikä peilissä turistien suosimassa Café Leopoldissa, missä kaksi terroristia avasi tulen keskiviikkona 26. marraskuuta.EPA / Harish Tyagi

Apulaisisäministerin haastattelu on tähän mennessä avoimin lausunto Intian viranomaisilta koskien terroristien kansallisuutta. Ministerin mukaan myös iskujen jälkeen pidätetty yksinäinen asemies oli pakistanilainen, ja häneltä viranomaiset ovat saaneet tietoonsa muun muassa iskuun osallistuneiden nimiä.

Pakistanin mukaan sillä ei ole mitään tekemistä iskujen kanssa.

Iskujen tutkinnassa on viime päivinä keskitytty pakistanilaisen terroristiryhmä Lashkar-e-Taiban toiminnan selvittelyyn. Lashkar-e-Taiba, eli "hurskaiden armeija", on ääriryhmä, jonka tavoitteena on kukistaa Intian valta Intian ja Pakistanin jakamassa Kashmirin maakunnassa. Sitä on epäilty useista terrori-iskuista Intiassa.

Condoleezza Rice vierailulle Intiaan

Yhdysvaltain presidentti George Bush lähettää maan ulkoministerin Condoleezza Ricen vierailulle Intiaan. Valkoisen talon mukaan Ricen vierailun tarkoituksena on osoittaa Yhdysvaltojen solidaarisuutta Intialle ja yhteistyölle terrorismin vastaisessa taistelussa.

Mumbain terrori-iskuissa surmansa saaneiden määrä oli sunnuntaina virallisesti 172. Amerikkalaisia iskussa kuoli tiettävästi kuusi.

Rice saapuu Intian pääkaupunkiin New Dellhiin keskiviikkona Brysselin tiistaisen NATO-kokouksen jälkeen.

Lähteet: Reuters, AFP, AP, YLE Uutiset