Lehti: Kriittisiä kaupunkilaisia suljettiin mielisairaalaan Kiinassa

Kiinalaisen Beijing News -sanomalehden mukaan yli kymmenen paikallishallintoa ja korruptiota kritisoivaa ihmistä on suljettu mielisairaalaan Xintain kaupungissa Shandongin maakunnassa.

Ulkomaat

Lehden mukaan korruptiosta ja tonttien pakkohaltuunotoista valittaneita ihmisiä otettiin kiinni ja toimitettiin psykiatriseen sairaalaan. Sairaalassa heidät sidottiin kiinni ja heille pakkosyötettiin lääkkeitä. Heidän matkapuhelimensa takavarikoitiin, eikä heidän annettu ottaa yhteyttä perheisiinsä. Kiinniotettujen annettiin poistua vasta kun he allekirjoittivat lausunnon, jossa lupasivat lopettaa valitusten tekemisen viranomaisille.

Maanantaina julkaistu artikkeli on herättänyt laajaa kritiikkiä pakkohoitojärjestelmää kohtaan. Ulkomaalaisille suunnattu China Daily -lehti tuomitsi käytännön tiistaisessa pääkirjoituksessaan syyttäen Xintain kaupunkia asukkaiden kansalaisoikeuksien rikkomisesta.

Lehden mukaan ironista on se, että kaupunkia on pidetty malliesimerkkinä hallintoon kohdistuvien valitusten määrän vähäisyydestä.

Lontoon yliopiston Kiina-tutkijan Robin Munron mukaan hoitoonpakottaminen on yleistä paikallistasolla. Hallintoa kritisoivia ihmisiä siepataan ja sijoitetaan mielisairaaloihin heidän toimintansa lopettamiseksi ja uskottavuutensa murentamiseksi.

Lähteet: AP