Samuli Vauramo yksi Euroopan kymmenestä lupauksesta

Näyttelijä Samuli Vauramo on valittu vuoden parhaiden nuorten eurooppalaisten näyttelijöiden joukkoon. European Film Promotionin löytämät kymmenen kykyä esitellään elokuva-alalle helmikuussa Berliinin elokuvajuhlien yhteydessä.

Samuli Vauramo ja Pamela Tola näyttelivät yhdessä Tyttö sinä olet tähti -elokuvassa. Kuva: Mika Kanerva

Parhaat näyttelijät valinnut Shooting Stars -tuomaristo kehui Vauramoa atleettiseksi, herkäksi ja monipuoliseksi näyttelijäksi. Tuomaristo sanoi uskovansa, että näyttelijän vankka karisma takaa hänelle suuren tulevaisuuden myös kotimaansa ulkopuolella.

Muun muassa elokuvista Tyttö sinä olet tähti ja Käsky tunnettu näyttelijä on järjestyksessä kuudes suomalainen, joka on päässyt EFP:n valitsemaan Shooting Stars -kokoonpanoon. Aiemmin nuorten eurooppalaisten näyttelijöiden kärkikastiin ovat yltäneet Minna Haapkylä, Irina Björklund, Kari-Pekka Toivonen, Jasper Pääkkönen ja Tommi Eronen.

Samuli Vauramo on vastikään palannut Suomeen Yhdysvalloista, missä hän osallistui Bunraku-elokuvan kuvauksiin. Guy Moshen ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään Woody Harrelson, Josh Hartnett ja Demi Moore.