Tähtisadetta Golden Globe -nimityksissä

Elokuva- ja tv-alan Golden Globe -ehdokkaat on julkistettu. Ensi kuussa jaettavat palkinnot ovat raskaan sarjan Hollywood-näyttelijöiden juhlaa: ehdokkaina on tähtiä Brad Pittistä Tom Cruiseen ja Leonardo DiCapriosta Meryl Streepiin ja Angelina Jolieen. Viime vuonna Golden Globe -gaala peruttiin, koska näyttelijät boikotoida juhlaa tukeakseen lakkoilevia käsikirjoittajia. Kriitikot arvelevatkin, että tänä vuonna mukaan haluttiin suuria tähtiä.

viihde
(c)2008 Warner Bros.

Joukosta ei erotu ylivoimaisia suosikkeja, mutta eniten leffaehdokkuuksia saivat poliittinen trilleri Frost/Nixon ja Brad Pittin tähdittämä rakkaustarina Benjamin Buttonin uskomaton elämä, jotka nähdään tammikuussa Suomessa. Samoin viisi ehdokkuutta nappasi Meryl Streep -elokuva Doubt.

Nixon ja Benjamin Button -leffat ovat hyvissä asemissa kuukautta myöhemmin pidettäviä Oscareita ajatellen, koska ne menestyivät parhaan draaman, ohjaajan ja miespääosan avainkategorioissa.

Oscar-veikkauksia villitsi myös Heath Ledgerin nimeäminen postuumisti sivuosa-Globeen. Muuten Batman-leffa Yön ritari jäi monien yllätykseksi vaille ehdokkuuksia. Sinkkuelämää-leffaakaan ei nimetty, vaikka kyseinen tv-sarja palkittiin vuosien mittaan useilla kultaisilla maapalloilla.

Tv-ehdokkuuksien isoimman potin vei tv-yhtiö HBO kaikkiaan 22 sarjassa. Eniten nimeämisiä kahmi uusi psykiatridraama In Treatment.

Oscareiden jälkeen elokuva-alan merkittävimmistä Golden Globe -palkinnoista päättää Hollywoodin kansainvälinen lehdistöyhdistys.

Lähteet: Reuters, AFP