1. yle.fi
  2. Uutiset

Microsoft varoittaa turvallisuuspuutteesta Explorer-selaimessa

Ohjelmistoyhtiö Microsoft varoittaa turvallisuusongelmasta suositussa Internet Explorer -verkkoselaimessa. Microsoftin mukaan selaimessa on vika, joka mahdollistaa käyttäjän tietokoneen tulevan siepatuksi.

Ulkomaat
Internet Explorer 7:n logo
Microsoft

Sieppaus voi tapahtua vierailtaessa verkkosivuilla, joille on ohjelmoitu sieppauksen salliva koodi. Microsoftin mukaan sieppaaja voi onnistuessaan saada tietokoneeseen samat käyttöoikeudet kuin koneen varsinainen käyttäjä.

Microsoftin mukaan ongelman on toistaiseksi havaittu koskevan selaimen versiota seitsemän, mutta muissakin versioissa saattaa olla sama ongelma. Yhtiö kertoo selvittävänsä selaimen haavoittuvuutta, joka havaittiin jo viime viikolla.

Microsoft on ilmoittanut saattavansa julkaista ylimääräisen turvallisuuspäivityksen ongelman korjaamiseksi. Yhtiö kertoo verkkosivuillaan, että selaimen käyttäjät voivat vähentää ohjelman alttiutta ongelmalle muuttamalla ohjelman turvallisuusasetuksia.

Tietoturvayhtiö Trend Micron mukaan sieppauskoodi löytyy jo yli 10 000 verkkosivulta. Enemmistö sivuista on kiinalaisia. Suomalaisyhtiö F-Secure varoittaa turvallisuusongelman olevan erittäin vaarallinen.

Lähteet: AP, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi