1. yle.fi
  2. Uutiset

Nicole Kidman rikkoi aboriginaalien tabua soittamalla digeridoota

Australia-elokuvan tähti Nicole Kidman on rikkonut aboriginaalien tabua soittamalla digeridoo-soitinta. Australian aboriginaalien edustajan mukaan näyttelijä ei voi saada enää lapsia, sillä digeridoon soittaminen ei ole heidän kulttuurissaan sallittua naisille.

viihde

Nicole Kidman puhalsi viikonloppuna digeridoo-soittimeen saksalaisessa tv-ohjelmassa markkinoidessaan uutta Australia-elokuvaa. Aboriginaalien kulttuurissa soitinta saavat soittaa vain miehet. Sääntöä rikkovista naisista sanotaan tulevan hedelmättömiä. Aboriginaalien edustajat ihmettelevätkin Kidmanin tietämättömyyttä asiasta, sillä hän työskenteli heidän kulttuurinsa edustajien kanssa Australia-elokuvaa kuvatessaan.

41-vuotias Nicole Kidman synnytti tytön heinäkuussa. Hän on naimisissa laulaja Keith Urbanin kanssa. Aiemmin näyttelijä Tom Cruisen kanssa naimisissa ollessaan Kidmanilla oli kohdun ulkopuolinen raskaus sekä keskenmeno.

Kidman kertoi marraskuussa Australia-elokuvan ensi-illassa, että hän saattaa jatkossa keskittyä elokuvauransa sijaan hankkimaan lisää lapsia.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi