1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylitornion kunta (Ruotsi)

Vankilanjohtaja: Ei viitteitä karkuaikeista

Ylitornion vankilanjohtaja Ville-Veikko Pohjola kiistää, että Ylitornion avovankilaan olisi sijoitettu liian vakavista rikoksista tuomittuja. Ylitorniolla on neljän kuukauden sisällä karannut neljä vankia.

Ylitornion kunta (Ruotsi)

Pohjolan mukaan Ylitorniolle vangit sijoitetaan tuomion loppuvaiheessa. Sieltä heidät vapautetaan tuomion päätyttyä.

Ylitornion avovankilasta on tänä vuonna ollut karkuteillä muitakin. Elokuussa kaksi murhista tuomittua elinkautisvankia jäi palaamatta luvalliselta lomaltaan. Heidät saatiin kiinni Norjasta. Tällä hetkellä poliisi etsii kahta väkivaltarikollista. Poliisi epäilee karkureita omakotitaloon tunkeutumisesta, pahoinpitelystä ja auton anastamisesta.

Pohjolan mukaan nyt tapahtuneella karkaamisella ja elokuisella tapauksella ei ole yhteyttä toisiinsa.

-Minä en osaa näitä kahta tapausta siinä määrin yhdistää, että näillä oli tekemistä keskenään tai tämä viittaisi yleisempään ongelmaan vankien sijoittamisessa Ylitorniolle.

Vankilanjohtajan Ville-Veikko Pohjolan mukaan on kuitenkin turvallisuussyiden vuoksi tarpeellista pohtia, onko Ylitorniolle sijoitettu sellaisia vankeja, jotka eivät sovi sinne. Pohjolan mukaan nyt kadoksissa olevat kaksi miesvankia ovat käyttäytyneet tähän asti hyvin ja viitteitä heidän karkuaikeistaan ei ole ollut.

Molemmat karkurit on tuomittu väkivaltarikoksista. He voivat olla arvaamattomia etenkin päihtyneinä.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi