Copterline lopettaa lennot Tallinnaan

Copterline lopettaa säännöllisen reittiliikenteen Helsingin ja Tallinnan välillä. Reittilennot lopetetaan näillä näkymin jo perjantaina.

Kotimaa
Mies astuu Copterlinen helikopteriin
YLE

Helikopteriyhtiö jatkaa kuitenkin toimintaansa ja pelastuslentoja. Koko reittilentojen henkilöstö lomautetaan.

Toimitusjohtaja Kaj Takolanderin mukaan reittilentojen kysyntä ei ole ollut riittävää. Takolander sanoo, että Tallinnan-lennot voivat käynnistyä uudelleen, jos kopteriyhtiö löytää kumppanin jakamaan kustannuksia.

Copterline joutuu lopettamaan reittiliikenteen kannattavuussyiden takia. Tallinnan ja Helsingin välillä liikennöivät kopterit lensivät liian tyhjinä. Takolanderin mukaan matkustajia olisi pitänyt olla puolta enemmän.

Viron taantuma vei matkustajia

Talouden epävarmuuden ja etenkin Viroa koettelevan taantuman takia matkustajamäärät eivät lähteneet tänä syksynä toivottuun nousuun. Copterline aloitti liikennöin alkukeväästä. Tänä syksynä se sai toisen kopterin Viron reitille.

- Meistä tuli talouden taantuman yksi uhri, Takolander tiivistää.

Copterline ei Takolanderin mukaan ole konkurssitilassa. Yhtiön kassassa on rahaa.

- Nyt täytyy lopettaa sellainen toiminta, joka vie liikaa rahaa.

Copterline jatkaa toimintaansa pelastuslennoissa. Sillä on tukikohdat Oulussa, Vaasassa ja Joroisissa.

Tallinnan ja Helsingin reitillä liikennöivät kaksi helikopteria Copterline aikoo vuokrata tai pahimmassa tapauksessa myydä ulkopuoliselle. Helsingin Hernesaaren ja Tallinnnan Linnahallin terminaalit Copterline aikoo pitää itsellään.

Takolander uskoo, että kopterikyydit Helsingistä Tallinnaan käynnistyvät vielä uudelleen. Sopivia yhteistyökumppaneita olisivat Takolanderin mielestä matkanjärjestäjät, laiva- ja lentoyhtiöt.

Lähteet: YLE Uutiset