Hyppää sisältöön

Kyösti Kakkonen sai kehittäjäpalkinnon

Tokmannin konsernijohtaja Kyösti Kakkonen on saanut Maakunnan Kehittäjä 2008 -tunnustuksen Pohjois-Karjalassa. Palkitsijat halusivat tänä vuonna nostaa esille elinkeinoelämän vaikuttajan.

Kuva: YLE / Ari Haimakainen

Palkinnon myönsivät Kyösti Kakkoselle Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Joensuun Nuorkauppakamari.

Tunnustus annetaan pohjoiskarjalaiselle henkilölle, joka on kyseisenä vuonna esimerkillisesti edesauttanut maakunnan kehitystä ja omalla toiminnallaan vaikuttanut maakunnan positiiviseen eteenpäin menoon.

- Pohjoiskarjalaisen yrittäjäleijonan ansiot eivät rajoitu vain Tokmanni-konsernin menestyksekkääseen kipparointiin. Kakkonen on myös tunnettu design-taiteen keräilijä. Hänellä on eräs Suomen merkittävimmistä lasi- ja keramiikkakokoelmista. Meriittilistan monipuolisuudesta kertoo, että hän on myös Unkarin kunniakonsuli, totesi Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Pentti Hyttinen tyytyväisenä palkitsemistilaisuudessa Joensuussa.

- Tällä kertaa halusimme nostaa esille elinkeinoelämän vaikuttajan, koska parina edelliskertana palkinto on ojennettu kulttuurialan kärkikaartilaisille. Oli ilo havaita, että Kakkonen olisi kyllä ansainnut palkinnon yhtälailla kulttuurin kuin elinkeinoelämän ansioidensa perusteella, Hyttinen sanoi.

Joensuun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Perttu Kouvalainen muistutti, että Maakunnan Kehittäjä -palkinto myönnetään jo tehdyistä ansioista, mutta hyvä työ ja vaikutukset jatkuvat tulevaisuudessakin.

- Näin tapahtuu varmasti myös tämän vuoden palkitun, Kyösti Kakkosen, kohdalla, uskoo Kouvalainen.

Kakkonen on vuosien varrella ollut mukana lukuisissa yrittäjäjärjestötehtävissä. Yrittäjän uran Kiihtelysvaarassa syntynyt Kakkonen valitsi heti lukiosta päästyään.

- Liian harvoin muistetaan Kyösti Kakkosen ansiot vähemmän mediaseksikkään yhteiskuntavastuun kantamisessa. Kakkonen on muun muassa henkilökohtaisesti kerännyt nuorten yleisurheilun tukemiseen useita satoja tuhansia euroja kunniakierrostoiminnallaan. Vastaavaa pyyteetöntä työtä hän on tehnyt syrjäytyneiden auttamiseksi.

- Yritysten yhteiskuntavastuu ja aktiivinen kansalaisuus ovat myös nuorkauppakamarin painopisteitä. Palkinto menee tämänkin vuoksi aivan oikeaan osoitteeseen, toteaa Kouvalainen.

Palkinnon ovat aiemmin saaneet muun muassa Nightwish-yhteen johtohahmo Tuomas Holopainen, elokuvaohjaaja Markku Pölönen ja professori Heikki Kirkinen.