Mirtru Escalona-Mejares voitti Kuhmon Kamarimusiikin sävellyskilvan

Ranskassa asuva venezuelalainen säveltäjä Mirtru Escalona-Mejares on voittanut Kuhmon Kamarimusiikin kansainvälisen sävellyskilpailun. Escalonan teos Neuf Haiku d'Enfants esitetään Kuhmon Kamarimusiikkijuhlilla vuosina 2009 ja 2010.

kulttuuri

Musiikkijuhlilla esitetään myös kilpailussa toiseksi ja kolmanneksi tulleet teokset - kosovolaisen Drinor Zymberin sävellys Music for Chamber Ensemble ja amerikkalaisen David Dzubayn teos "all water has perfect memory".

Voittajateos on huilulle, klarinetille, pianolle, viululle ja sellolle sävelletty kvintetto. Se sisältää 11 - 13 -vuotiaiden lasten kirjoittamia lyhyitä japanilaisia haiku-runoja.

Ensimmäisen palkinnon suuruus on 5 000 euroa, toisen 3 000 euroa ja kolmannen 2 000 euroa.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn kilpailun tuomaristo jakoi myös kolme kunniamainintaa. Ne saivat Suomessa asuva saksalaissyntyinen Klaus Wiede, japanilaissyntyinen New Yorkissa vaikuttava Moto Osada sekä kiinalainen Xiao Hu.

Kilpailuun osallistui 198 säveltäjää, joista moni lähetti kilpailuun enemmän kuin yhden sävellyksen. Eniten kilpailusävellyksiä tuomaristo sai Yhdysvalloista.

Lähteet: YLE Uutiset