Uusista kadunnimistä harmia Kouvolassa

Postilla riittää työtä osoitteenmuutosten kanssa, hätäkeskus joutuu käyttämään uusia ja vanhoja osoitteita päällekkäin. Yli 500 kadunnimen muutos aiheuttaa myös monenlaisia käytännön pulmia.

tiennimet
Navigaattori
YLE / Jani Aarnio

Kouvolaan saapuvan ulkopaikkakuntalaisen kannattaa varata ensi vuonna autoon perinteinen paperikartta. Autonavigaattori ei tunnista uusia kadunnimiä.

- Yleensä uudet kartat tulevat kerran tai kaksi vuodessa. Ensi kesä voisi olla realistinen arvio siitä, milloin saadaan uusia tiennimiä, toteaa myyjä Juha Saarinen Kouvolan Expertiltä.

Vaihtuvat kadunnimet aiheuttavat harmia myös muille tahoille. Kaakkois-Suomen hätäkeskus voi hyödyntää uusia osoitetietoja täydellä teholla vasta lopputalvesta, mikä vaatii erityistä huolellisuutta hätäpuhelujen käsittelyssä. Postiin tulee jo nyt uusiin osoitteisiin lähetettyjä kirjeitä, vaikka osoitetta ei ole vielä olemassa. Vuodenvaihteen jälkeen pulma on päinvastainen.

- Vanhoilla osotteilla tulevia kirjeitä pyritään tietenkin toimittamaan perille, mutta ainakin osassa toimituksia varmasti tulee jonkinlainen viive, arvelee palveluesimies Esa Raatikainen Kouvolan Postista.

Yrittäjät suhtautuvat rauhallisesti

Kouvolan yhdistyvät kunnat joutuvat nimeämään katuja uudelleen, jottei uuden kaupungin alueella olisi samoja osoitteita. Suurin osa katukylteistä on jo vaihdettu, mutta vanha osoite on virallisesti voimassa vuodenvaihteeseen saakka. Tulevan Kouvolankadun yrittäjät suhtautuvat osoitteenmuutokseen kaikkine hienosäätöineen rauhallisesti.

- Suurin osa on kuitenkin vakioasiakkaita. He varmasti löytävät perille samalla tavalla kuin ennenkin, toteaa kampaaja Sari Rantoja.

Osoite vaihtuu kaikkiaan noin neljältä tuhannelta taloudelta ja yritykseltä uuden Kouvolan alueella. Sekaannuksia voi myös välttää.

- Posti toivoo, että ihmiset ottaisivat uuden osoitteen mahdollisimman nopeasti käyttöön. Siten voidaan turvata postin kulku, Kouvolan Postin palveluesimies Esa Raatikainen muistuttaa.