Lehtinen luopuu Vuotson Porokylästä

Näyttelijä Kai Lehtisen mukaan ravintola-, ohjelmapalvelu- ja kurssitoiminnasta ei saatu kannattavaa vuoden yrittämisen jälkeen. Yrittäjän kova arki tuli nopeasti vastaan ja päätös luopumiseta oli pakko tehdä.

Kai Lehtinen
Vuotson Porokylä
YLE / Maiju Saijets

Yritystoiminta Vuotsossa kaatui ennen kaikkea Porokylän kiinteistön suuriin ylläpitokustannuksiin.

- Päällimmäinen syy oli se, että se on niin valtavan iso kiinteistö ja siinä on niin kauhean isot kiinteät kustannukset.

Yritys vei voimat

Lehtisen mukaan kaikki liikenevä aika ja voimat menivät yrityksen pyörittämiseen. Yrittäjä ehti väsyä ennen kuin pääsi kunnolla edes alkuun.

-Aikaa ei ollut edistää suunniteltua koulutus- ja elokuvatoimintaa, jota varten tilat oli alunperin hankittu, Lehtinen harmittelee.

Yrittäminen jää vähemmälle

Lehtisen yritys Nousu ja Tuho on irtisanonut Vuotson Porokylän vuokrasopimuksen tammikuun alusta alkaen. Lehtinen sanoo, että yritystä ei haudata kokonaan, mutta yritystoiminnassa eletään jonkin aikaa hiljaiseloa.

Tulevaisuudessa Karjalohjalla asuva Kai Lehtinen alias Raid tai Mosku kuten hänet Vuotsossa tunnetaan, aikoo keskittyä yrittämisen sijaan näyttelemiseen, käsikirjoittamiseen ja ohjaamiseen. Työn alla on muun muassa elokuvarooli, jota kuvataan Sodankylän alueella ensi kevään aikana.

Vuotsossa Lehtinen aikoo perheineen käydä mökkeilemässä aina kun mahdollista. Mökkielämä kutsuu näyttelijää ja hänen perhettään jo vuoden vaihteessa.

Lähteet: YLE Lappi