Taloustaantuma ei ole syönyt joulukeräyksiä

Järjestöjen joulukeräykset ovat tuottaneet tänä vuonna jopa viime vuotista paremmin. Taloustaantuma ei ole vähentänyt ihmisten auttamishalua ja aineettomat joululahjat ovat kasvattaneet suosiotaan.

Kotimaa
Afrikkalaisia koululaisia koulupuvuissaan
FinnChurchAid

Pelastakaa lapset -järjestön joulukeräys on tuottanut tähän mennessä 230 000 euroa, kun viime vuonna koko keräyksen saldo oli vajaa 200 000 euroa.

Myös Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen lahja -kampanja näyttää sujuneen viime vuotista paremmin. Järjestö toivoo, että sen tuotto kasvaa kahteen miljoonaan euroon. Summa edellyttää, että 40 000 ihmistä hankkisi vuohen, koulupuvun tai muun toisenlaisen lahjan.

- Olemme toiveikkaita, sillä viime vuonna keräsimme 600 000 euroa kahden viimeisen viikon aikana ja tilanne on nyt lähellä sitä. Tänä aamuna kello 9:n ja 10:n välillä oli tehty yli sata lahjatilausta, varainhankinnan koordinaattori Piia Huurtola kertoo.

Viime vuonna järjestö keräsi kampanjalla 1,7 miljoonaa euroa. Tänä jouluna suosituin lahja on ollut koulupuku. Muita suosikkeja ovat olleet vuohi, 15 puuntainta, kuusi kanaa sekä kuokka ja siemeniä.

Suomen Punainen Risti ei halua vielä paljastaa Hyvä joulumieli -keräyksensä summia, mutta varainhankintapäällikkö Tuula Koljanderin mukaan keräys on sujunut paremmin kuin viime vuonna.

- Tavaran sijaan annetaan aineettomia asioita eli lahjoituksia muiden hyväksi. Se on tätä päivää. Uutiset nykyisestä taloustilanteesta ovat herättäneet auttamisen halun ihmisissä, Koljander sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset