1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työttömyys

Työttömyys kääntynyt kasvuun

Työttömyys on kääntynyt kasvuun Varsinais-Suomessa. Marraskuun lopussa Varsinais-Suomen työvoimatoimistoissa oli 14 300 työtöntä työnhakijaa. Käänne huonompaan näkyy etenkin rakennusalalla ja teollisuudessa.

Kuva: YLE / Pekka Sipilä

Lisääntyneiden lomautusten myötä työttömien määrä kasvoi viime vuoden marraskuusta 300 hengellä eli noin kahdella prosentilla. Koko maassa työttömyys lisääntyi hieman tätä hitaammin.

Työttömyysaste oli marraskuun lopussa Varsinais-Suomessa 6,2 prosenttia. Avoimia työpaikkoja maakunnassa oli yli kolmannes vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien määrä lisääntyi marraskuun aikana 41 kunnassa. Muista seutukunnista poiketen työttömyys kuitenkin aleni yhä Turunmaalla ja Vakka-Suomessa.

Marraskuun lopussa työttömiä oli eniten Kiskossa (9,1%) ja Turun seutukunnassa (6,7%) työvoimasta. Alle viiden prosentin työttömyyskuntia on yhä reilusti yli puolet Varsinais-Suomen kunnista. Alhaisin työttömyysaste oli Västanfjärdissä (1,7%), Merimaskussa (2,3%), Iniössä (2,4%) Maskussa (2,6%), Paimiossa (2,8%) ja Turunmaalla (4,2%).