Ranskalaisten jouluherkuttelu johtaa tapaturmiin

Ranskassa joulu on herkkusuille tapaturma-altista aikaa. Joulun ja uudenvuoden tienoilla sadat ranskalaiset loukkaavat itsensä avatessaan ostereita ja pieniä metallisia hanhenmaksapurkkeja, kertoo brittiläinen The Times verkkosivullaan.

Ranskan terveysviranomaisten mukaan vuosittain osteriveitsi lipsahtaa kovasta kuoresta käteen jopa 2 000 kansalaisella. Vuoden aikana sattuvista osterionnettomuuksista 40 prosenttia tapahtuu joulu-tammikuussa.

Herkkutapaturmien määrää lisäävät avattujen hanhenmaksapurkkien teräviin reunoihin kätensä telovat.

Talouden taantuman arvellaan lisäävän hanhenmaksaonnettomuuksien määrää, sillä yhä useampi valitsee tuoreen hanhenmaksan sijaan halvemman tölkkiversion.

Ranskalaiset syövät vuosittain 20 000 tonnia hanhenmaksaa ja 125 000 tonnia ostereita.