Musiikkipeleistä tulossa entistä merkittävämpi musiikin julkaisukanava

Musiikkipeleistä on tulossa entistä merkittävämpi musiikin julkaisukanava. Monet uudet yhtyeet ovat saaneet nostetta uralleen musiikkipelien kautta ja vanhemmat bändit ovat julkaisseet uutta musiikkia pelien kautta.

viihde
Ruutukaappaus Singstar ABBA -pelistä
SCEE

Musiikinmyynti on ollut jo pitkään laskusuhdanteessa, kun samaan aikaan pelit käyvät kaupaksi entistä paremmin. Tänä jouluna hittipeleiksi ovat nousseet eri puolilla maailmaa musiikkiin liittyvät pelit kuten Singstar, Guitar Hero ja Rock Band.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa musiikkipelien myynti on yli kaksinkertaistunut vuoden aikana ja menekin uskotaan jatkuvan samankaltaisena. Musiikkipelien myynnistä hyötyvät myös muusikot, joiden musiikkia peleistä löytyy. Esimerkiksi Aerosmith on tehnyt enemmän rahaa kesäkuussa julkaistulla Guitar Hero: Aerosmith -pelillä kuin kummallakaan edellisellä albumillaan.

Pelien myötä myös useiden kappaleiden ja albumien myynti on moninkertaistunut. Näin on käynyt muun muassa Nirvanan ja Red Hot Chili Peppersien levyille. Monet bändit kuten Guns N' Roses ja The Killers ovat myös julkaisseet uusia kappaleitaan peleissä ennen uuden albumien virallista julkaisua.

Levy-yhtiöt yrittävätkin nyt päästä entistä paremmin mukaan pelibisnekseen ja lähettävät urakalla artistiensa musiikkia pelien tekijöille tyrkylle tuleviin pelijulkaisuihin.

Peliteollisuuskin kehittelee koko ajan uusia musiikkiin liittyviä pelimuotoja. Lokakuussa julkaistiin Guitar Hero: World Tour, jossa käyttäjät voivat luoda uusia kappaleita ja julkaista niitä myös muille soitettavaksi. Musiikkipeleistä on jopa ennustettu tulevan suurin musiikin julkaisukanava maailmassa.

Lähteet: AP, YLE Uutiset