Israel-mielenosoitus myös Helsingissä

Helsingissä on osoitettu mieltä Israelin Gazan palestiinalaisalueille suuntaamia iskuja vastaan.

Israelin vastainen mielenosoitus Helsingissä Kuva: YLE

Kiasman edustalle viiden aikaan iltapäivällä kokoontuneet mielenosoittajat siirtyivät Israelin suurlähetystön edustalle. Paikalla oli satakunta mielenosoittajaa. Poliisin mukaan tilaisuus sujui rauhallisesti ja kesti vajaan tunnin.

Mielenosoituksen järjestivät Arabikansojen ystävyysseura AKYS ja Pro Palestina.

Mielenosoitukset laajenevat maailmalla

Mielenosoitukset Israelin Gazaan hyökkäystä vastaan laajenevat. Maanantaina mielenosoituksia nähtiin Lähi-idän maiden lisäksi myös monissa Euroopan pääkaupungeissa.

Toista sataa ihmistä marssi Israelin toimia vastaan alkuillasta Helsingissä. Myös Tukholmassa ja Oslossa sadat ihmiset osoittivat mieltään Israelin Gazan palestiinalaisalueille suuntaamia iskuja vastaan. Mielenosoitukset sujuivat Pohjoismaissa rauhallisesti.

Ateenassa mielenosoittajat polttivat Israelin ja Yhdysvaltojen lippuja ja heittelivät mellakkapoliisia kivillä. Poliisi käytti kyynelkaasua estääkseen mielenosoittajia etenemästä Israelin suurlähetystölle.

Arabimaista näkyviä Israelin vastaisia mielenosoituksia oli maanantaina erityisesti Irakissa ja Iranissa. Iranissa tuhannet mielenosoittajat saivat tukea myös virkamiehiltä ja armeijan edustajilta. Iranin viranomaiset ovat kehottaneet kaikkia iranilaisia osallistumaan Israelin vastaisiin mielenosoituksiin. Myös Israelin naapurivaltiossa Egyptissä tuhannet ihmiset ovat osoittaneet tukeaan palestiinalaisille.

Israelin Gazaan tekemät iskut ovat vaatineet kolmen päivän aikana yli 300 palestiinalaisuhria.