Ison veropetotusjutun esitutkinta valmis Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomessa on paljastunut jopa miljoonaluokan veropetosjuttu.

Kotimaa

Talousrikostutkintaryhmän tutkinnan mukaan useiden ihmisten ja yhtiöiden epäillään syyllistyneen vuosina 2002 - 2006 törkeisiin veropetoksiin ja törkeisiin velallisen epärehellisyyksiin.

Verotarkastusten mukaan yhtiöiden arvioidaan välttäneen jopa 1,7 miljoonan euron verojen maksut. Lisäksi kolmen pääepäillyn arvioidaan välttäneen henkilökohtaisessa verotuksessa noin 700 000 euron verot. Juttu siirtyy syyteharkintaan tammi-helmikuussa.

Pääepäilty on varsinaissuomalainen mies. Hän on ollut vangittuna esitutkinnan aikana. Miehen pääkumppanina on ollut kaksi Helsingissä asunutta miestä. Epäillyiltä on saatu rikoshyötynä noin 200 000 euron edestä omaisuutta takavarikkoon.

Miesten epäillään mm. maksaneen pimeitä palkkoja ja käyttäneen yhtiöiden varoja henkilökohtaiseen kulutukseen. Lisäksi yhtiöiden kirjanpidot on jätetty joko täysin tai ainakin osittain. Henkilökohtaisessa verotuksessaan kolmikko on jättänyt ilmoittamatta liiketoiminnastaan saamia tuloja. Yhtiöiden laskutus on ollut neljän vuoden aikana useita miljoonia euroja.

Lähteet: YLE Uutiset