1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Nicole Kidmanin tähdittämä elokuva jälleen kerran pettymys

Nicole Kidmanin tähdittämän elokuvan menestys on jälleen kerran jäänyt vaisuksi. Tällä kertaa Australia-elokuva ei ole vetänyt yleisöä odotetusti Pohjois-Amerikassa. Kidman onkin nimetty Hollywoodin ylipalkatuimmaksi näyttelijäksi.

viihde
Nicole Kidman elokuvassa Australia
Twentieth Century Fox

Nicole Kidmanin tähdittämä Australia on kerännyt pääsylipputuloja tärkeällä Pohjois-Amerikan alueella viiden viikon jälkeen vain yli 44 miljoonaa dollaria. Elokuvayhtiö Twentieth Century Fox toivookin nyt, että elokuva menestyy paremmin muualla maailmassa, jotta sen kulut saadaan katettua. Baz Luhrmannin ohjaaman elokuvan tekeminen maksoi 130 miljoonaa dollaria.

Australia-elokuvaa ei ole tähän mennessä huomioitu myöskään tulevien palkintogaalojen ehdokkuuksissa. Elokuva ei saanut muun muassa yhtään Golden Globe -ehdokkuutta.

Vaikka Nicole Kidman voitti naispääosasta Oscarin vuonna 2003 elokuvasta Tunnit ( The Hours), hänen tähdittämänsä elokuvat eivät ole olleet rahasampoja. Viime vuosina esimerkiksi The Invasion - Tunkeutujat sekä Fur ovat olleet floppeja. Syyskuussa talouslehti Forbes valitsikin Kidmanin Hollywoodin ylipalkatuimmaksi näyttelijäksi.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi