Pudasjärveläisnuorten ja maahanmuuttajien välillä levotonta

Poliisi seuraa erimielisyyksiä turvapaikkahakijoiden ja pudasjärveläisten nuorten välillä. Kyseessä ei ole kuitenkaan kovin vakava vastakkainasettelu.

Pudasjärvi

Turvapaikkahakijoiden tukiasumisyksikössä Pudasjärvellä on maahanmuuttajien sekä pudasjärveläisten nuorten välille syntynyt erimielisyyksiä, joita Pudasjärven poliisi seuraa. Oulun vastaanottokeskuksen johtaja Katja Kolehmaisen mukaan vakavista vastakkainasetteluista ei kuitenkaan ole kysymys.

- Nuoret ovat yllättävän nopeasti integroituneet Pudasjärvelle, pystyvät viettämään turvapaikkastatuksesta huolimatta kohtuullisen normaalia arkea. Kaiken kaikkiaan kuntalaiset ovat ottaneet myönteisesti vastaan uudet asukkaat. Pientä häiriötä on ollut, mikä on tosi valitettavaa. Paikallinen tukiasumisyksikkö on ollut sen vuoksi yhteydessä paikalliseen poliisiin eli tilanne on sillä tavalla seurannassa. Mitään räikeämpää vastakkainasettelua pudasjärvisten ja turvapaikkahakijanuorten välillä ei ole onneksi ilmennyt.

Pudasjärven tukiasumisyksikkö on kasvanut vajaassa kuukaudessa noin neljästäkymmenestä pakolaisesta 55:n pakolaisen suuruiseksi. Yksikössä asuu 15 - 17-vuotiaita nuoria Afganistanista, Irakista ja Somaliasta.

Lähteet: YLE Oulu