Koulukuraattorien täydennyskoulutus alkoi

Yliopistokeskus Chydeniuksessa on käynnistynyt erikoistumisopintojakso, johon on hakeutunut parikymmentä koulukuraattoria ja opetusalan henkilöä eri puolilta Suomea.

koulukuraattorit
Kuvassa Yliopistokeskuksessa torstaina koulukuraattorikoulutuksen aloittaneita opiskelijoita.
YLE/ Keski-Pohjanmaa

Opetusta vetävän professori Aila-Leena Matthiesin mukaan yhteiskunnan nopeat muutokset heijastuvat kouluun ja oppilaisiin. Kuraattori voi olla ehkäisemässä ongelmia, jos hän on selvillä, miten yhteiskunta lapsiin ja nuoriin vaikuttaa.

Oppilaat voivat huonosti

Tämänhetkisen tiedon mukaan moni oppilas voi huonosti. Tämän on huomannut halsualainen luokanopettaja Päivi Kauppinen, joka hakeutui kuraattorin erikoistumisopintoihin. - Pienellä maaseutukoulullakin ihan selvästi huomaa, että oppilaitten vaikeudet on lisääntyny, eikä nyt puhuta vain oppimisvaikeuksista, vaan käyttäytymiseen ja kotitaustoihin liittyvistä vaikeuksista, sanoo Kauppinen.

Hän toivoisi, että jatkossa ehkä löytyisi enemmän aikaa ja tunteja. Niitä tarvittaisin siihen että voisi kuunnella niitä lapsia. - Haluaisin tietää, mitä heille kuuluu, onko lapsilla jotain sellaista, mistä he haluaisivat opettajan kanssa jutella.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa/Heini Holopainen