Hyppää sisältöön

Buffett: Uutisia ei kannata kertoa ilmaiseksi

Suursijoittaja pitää ilmaisia nettiuutisia kestämättömänä tienä. Warren Buffett osti aiemmin tässä kuussa yli 60 sanomalehteä.

Yhdysvaltain toiseksi rikkain henkilö, sijoituspohatta Warren Buffett ei usko ilmaisiin uutisiin. Sanoilla voi olla alaan vaikutuksensa, sillä Buffett hankki toukokuussa 63 amerikkalaista sanomalehteä omistukseensa.

Talousuutistoimisto Bloombergin mukaan Warren Buffett on lähettänyt ostamiensa lehtien päätoimittajille ja kustantajille kirjallisen viestin, missä hän kertoo uudistavansa liiketoimintamallia. Digitaalisten ja painettujen uutisten yhdistelmän tulisi tuoda sekä yleisöä että liikevaihtoa, Buffett kirjoittaa.

81-vuotias Buffett, sijoitustaidoilla ansaitulta lisänimeltään "Omahan oraakkeli", ennustaa paikallisuutisointiin keskittyvien sanomalehtien menestyvän parhaiten.

- Teknologinen muutos on vienyt meiltä etusijan monilla avainalueilla kuten kotimaan uutisissa ja urheilussa, pörssikursseissa ja työpaikkailmoituksissa. Olkoon niin. Meidän työmme on olla ylivoimaisia paikallisesti tärkeissä asioissa, Buffett kirjoittaa päätoimittajille.

Warren Buffettin sijoitusyhtiö omistaa esimerkiksi enemmistön sanomalehti Washington Postin osakekannasta.