Viisisataa tahtoi mukaan TT:n Les Misérablesiin

Tampereen Teatteri antoi kaikille halukkaille mahdollisuuden hakea mukaan syksyllä 2013 ensi-iltansa saavaan Les Misérables -musikaaliin. 1800-luvun ranskalaisiin tunnelmiin pyrki viisisataa esiintymishaluista.

Les miserables
Tampereen teatteri iltavalaistuksessaan
Tampereen Teatteri / Harri Hinkka

Tampereen Teatterin päänäyttämöllä matkataan vuoden päästä syksyllä Ranskan vallankumouksen tuoksinaan. Les Misérables -musikaalin roolitus on aloitettu jo, ja tällä kertaa rooleja jaetaan muillekin kuin talon omille näyttelijöille tai ammattilaisvierailijoille.

Avoimen haun aikana teatterin postiin tipahti yli 500 hakemusta. Niiden joukosta koe-esiintymiseen valittiin 189 esiintyjää.

Pääroolitkin avoinna

Koelaulutilaisuus on suurin Tampereen Teatterissa koskaan järjestetty. Jaossa on nyt sekä nimirooleja että paikkoja ensemblen joukossa.

Koelaulutilaisuudet järjestetään sunnuntaina 27.5. ja maanantaina 28.5. Valinnan suorittavat musikaalin ohjaaja Georg Malvius ja kapellimestari Jussi Vahvaselkä yhdessä teatterinjohtaja Reino Braggen ja TT:n kapellimestari Jyrki Niemen kanssa.

Les Misérablesia harjoitellaan touko-, elo- ja syyskuussa 2013. Esityksen ensi-ilta on syyskuussa, ja ranskalaistunnelmiin eläydytään Keskustorin laidalla toukokuuhun 2014 saakka.

Maailmalla Les Misérablesia on esitetty täysille saleille 1980-luvulta lähtien.