Alpakat tähdittävät Yli-Marolan kesää

Lapsilla ja aikuisilla riitti nähtävää, kun Yli-Marolan kotieläinpihalla Lahdessa avattiin portit talven jälkeen. Kesän kunniaksi pihalle on tuotu paljon uusia eläimiä, muun muassa alpakoita.

alpakka
Yli-Marolan kotieläinpihan alpakat.

Lahden Yli-Marolan kotieläinpihan edustalla odotettiin innokkaina portien avautumista. Lapsia ja aikuisia oli saapunut paikalle sankoin joukoin katsomaan pihan uusia tulokkaita.

- Tämä on vuosittainen perinne, että ihmislauma alkaa virrata, kun portit avataan. Pihan laittaminen jäi viime tinkaan, mutta nyt melkein kaikki on valmiina, toiminnanjohtaja Petra Kortelainen toteaa.

Uusista tulokkaista kävijöiden huomio kiinnittynee etenkin uteliaisiin alpakoihin, jotka tottelevat nimiä Ben ja Caramello. Alpakat tulivat Lahteen Hattulasta, Metsäkylän kartanolta.

- Heidän kanssaan on ollut aikamoisia sessioita. Ei oikein vielä tunne alpakoiden elekieltä. Täytyy vain opetalla, Kortelainen naurahtaa.

- Olen tottunut siihen, että esimerkiksi viedessä hevosta sisään tietää, mihin se menee. Alpakan kroppa tuntuu liikkuvan vähän joka suuntaan. Pitkä kaula menee sinne sun tänne, Kortelainen jatkaa.

Tutut suosikit palaavat

Eläintenystäviä ilahduttavat tänä kesänä myös vasikat nimeltä Jorma ja Java, luikerteleva Pinkki-käärme sekä tuttipullokaritsat. Tilalle on saatu myös uusia kanoja.

- Meillä ei ole koskaan ollut näin pieniä karitsoja kuin nyt. He ovat juuri emostaan vieroitettuja ja ovat pullomaidolla, Yli-Marolan toiminnanjohtaja Petra Kortelainen sanoo.

Myös viime vuosina tutuksi tulleet eläimet ovat palanneet viihdyttämään kävijöitä. Terttu-minipossu on perinteisesti ollut lasten suosikki.

- Saa nähdä, vaihtuvatko alpakat tämän kesän suosikiksi. En ikinä oikein osaa sanoa, mikä on ihanin. Alpakat ovat yrittäneet ainakin eniten meitä haastaa, Kortelainen kertoo.

Yli-Marola on suosittu perhematkailukohteista Lahdessa. Pihalla käy kesäisin keskimäärin noin 30 000 ihmistä.