Kankaanpään taideväki: Älkää ajako museota alas!

Kankaanpäässä yritetään tasapainottaa kaupungin kehnoa taloustilannetta. Kankaanpään kaupunginmuseolle säästösuunnitelmien toteutuminen merkitsisi melkoista kuoliniskua.

Kankaanpää

Kankaanpään taidevaikuttajat ovat pöyristyneet kaupunginmuseon alasajoaikeesta.

Kankaanpään Taideyhdistys ja Kankaanpää Seura vetoavat poliittisiin päättäjiin museon säilyttämiseksi. Ne pitävät alasajoaikeita järkyttävinä monestakin näkökulmasta.

- Kaupunginmuseossa on Kankaanpään ja varuskunnan historiaa ja kaupungin taidekokoelmat. Kerrankin meillä on asiantuntija hoitamassa taidekokoelmaa. Museon johtaja on taiteen maisteri ja ammattilainen. Museo ei missään nimessä voi toimia vapaaehtoisvoimin. Se on tänä päivänä ammattilaisten työtä, sanoo Kankaanpään Taideyhdistyksen hallituksen jäsen Maija Anttila.

Kankaanpään museolle lahjoitettiin 1990-luvulla kaupungin hoidettavaksi Kauko ja Sinikka Räikkeen valtakunnallisestikin tunnettu modernin taiteen kokoelma. Jo tämä edellyttää ammattimaiseti hoidettua museota, todetaan yhdistyksen ja seuran kaupunginvaltuustolle lähettämässä kirjeessä.

Kankaanpään kaupungintalouden tasapainotusohjelmassa esitetään, että museon kaksi vakituista virkaa lopetettaisiin ja museo olisi auki enää vapaaehtoisvoimin.

Tästä arvioidaan kertyvän noin 100 000 euron säästö vuodessa.